Mevlana'nın manevi atmosferini keşfetmek için Konya'ya yapacağınız bu eşsiz turda, Sille Köyü'nün huzur veren doğasında yürüyüp Tropikal Kelebek Bahçesi'ni gezebilir, ünlü Sema Gösterisi ile Mevlana'nın öğretilerini derinlemesine hissedebilirsiniz; üstelik 1 gece otel konaklaması ve tören bileti dahil unutulmaz bir deneyim sizi bekliyor.
Buluşma Yerleri ve Saatleri
21:30 İncirli Ömür Plaza Karşısı Dilek Pastanesi Önü
21:45 Mecidiyeköy Mado (İett Otobüs Durakları)
22:30 Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü
22:40 Bostancı Köprüsü Otobüs Durakları
22:50 Kartal Köprüsü (Ankara yönü)
23:00 Gebze Center Önü
23:45 İzmit Şehirler Arası Otobüs Terminali Girişi Otobüs Durakları
00:30 Sakarya Otobüs Terminali (Ertesi Gün)
Yukarıdaki otobüs biniş noktalarından hareket ile gece yolculuğumuza başlıyoruz.
Sabah saatlerinde Anadolu Selçuklu Devleti’nin başkenti Konya’ya ulaşıyoruz. Verilen kahvaltı molasının ardından gezimize, günümüze kadar süre gelen sayısız dizeleriyle bizleri bekleyen Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin türbesiyle başlıyoruz. Rehberlerimiz tarafından yapılacak anlatımlarla müze ve içerisinde yer alan eserler hakkında bilgiler edinerek huzur bulacağınızı ve duygulanacağınızı söylememiz mümkün. Hz. Mevlana’nın Türbesini gezdikten sonra, Şems-i Tebrizi’nin türbesini ziyaret etmek için yola çıkıyoruz. Şems-i Tebrizi’nin öldürülerek içine atıldığı kuyunun üzerine inşa edilmiş olan Şems-i Tebrizi Camii’sinin içindeki türbeyi ziyaret ediyoruz. Belirlenen saatte hareketle, izlerken içimizi huzur kaplayacak olan Mevlevi Sema Töreni'nin yapılacağı Kültür Merkezine geçiyoruz. Her bir hareketin, her kıyafetin anlam taşıdığı ve dört bölümden oluşan Sema Töreni gösterisi sonrasında öğle yemeğimizi alıyoruz. Öğle yemeği molamızın ardından, Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapmış olan Konya’daki Selçuklu eserlerinin en güzel örneklerini görmeye başlıyoruz. Günümüzde Çini Eserleri Müzesi olarak ziyaret edilebilen Karatay Medresesi ziyaretimiz sırasında, Selçuklu çinileri ve Taç Kapısı’ndaki Rumi sanat etkilerini görme fırsatı bulacağımız gibi, özellikle Turkuaz ve Mavi çinilerle bezeli kubbesi de ilginizi çekecektir. Karatay Medresesi gezimizi tamamladıktan sonra, günümüzde Taş ve Ahşap Eserler Müzesi olarak ziyaret edilen İnce Minareli Medrese’ye geçiyoruz. Taç Kapısı’ndaki taş işçiliği kuşkusuz ilginizi çekecektir. Fars, Arap, Bizans ve Türk etkilerinin bir arada bulunduğu kültürel izleri görebileceğimiz medrese ziyaretimiz sonrasında, Alaaddin Tepesi etrafında panoramik bir tur gerçekleştiriyoruz. Panoramik turumuzun ardından, Mevlevi koleksiyonlarının sergilendiği bir noktada Elif, Vav, Hiçlik gibi özel sembollerin tanıtılacağı bir mağazada alışveriş yapma imkânı buluyoruz. Rehberimizin belirttiği noktada buluşarak otelimize hareket ediyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.
Sabah Kahvaltısı: Tur güzergahına uygun bir dinlenme tesisinde alınacaktır. (Ekstra)
Öğle Yemeği: Yöresel mahalli yemeklerden oluşan menü ekstra olarak alınacaktır. (Ekstra)
Akşam Yemeği: Otel konaklamamıza açık büfe veya set menü akşam yemeği tur ücretine dahil olarak servis edilecektir.
Otelde alacağımız kahvaltının ardından otelden ayrılıyor ve 1924 mübadelesine kadar Anadolu'lu Ortodoks Rumların yaşadığı Sille Köyü'ne ulaşıyoruz. Köy meydanında içeceğimiz sabah kahve molasının ardından, Sille’de yeni restore edilen Aya Eleni Kilisesi'ni ziyaret ediyoruz. Sille gezimizin ardından, Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip Tropikal Kelebek Bahçesi'ne gidiyoruz. Kelebeklerin uçuş alanı içerisinden geçtiğimizde, birbirinden renkli kelebekler ve tropikal bitki türlerini görerek etkileneceğimiz dakikalar ardından, hikayeleri dilden dile dolaşan Nasreddin Hoca'nın türbesinin bulunduğu Akşehir'e hareket ediyoruz. Filozof kişiliği ile hepimizin yakından tanıdığı Nasreddin Hoca'nın türbesini ziyaret ettikten sonra, Afyon, Kütahya, Bilecik, Adapazarı üzerinden yol alarak akşam saatlerinde İstanbul'a varıyoruz. Almış olduğumuz kalkış noktalarında siz değerli misafirlerimize başka bir Tatil Olayı organizasyonunda buluşmak üzere veda ediyoruz.
Sabah Kahvaltısı: Açık büfe veya set menü tur ücretine dahil olarak servis edilecektir.
Öğle Yemeği: Yöresel mahalli yemeklerden oluşan menü ekstra olarak alınacaktır. (Ekstra)
Gezi süresi hareket ve dönüş günü dahil olmak üzere 2 gece 3 gün olup 1 gece otel konaklamalıdır. Rehberimiz, programı tamamen gerçekleştirmek kaydıyla programın seyrinde değişiklik yapabilir. Çocuk indirimleri, iki yetişkin yanında uygulanır ve tek bir çocuk için geçerlidir. Turlarımız, otel, otobüs, tur programı ve rehberlik hizmetleri ile bir bütündür, ayrı ayrı düşünülemez. 0-6 yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir. Tur sırasında kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. haklar iade edilmez. Tur öncesi ve tur içinde hava muhalefeti nedeniyle yapılamayan turlarda Tatil Olayı'nın sorumluluğu yoktur.
Önemli Not
- Tüm turlarımızda tören seans saati 14:30 veya 20:00'dir.
- Sadece 16 Aralık çıkışlı turumuzun töreni Vuslat Gecesi'ne denk geldiğinden, tören saati 19:00'dır.
- Tören davetiyeleri tur tarihlerine göre alınmış olup kişi sayısı ile sınırlıdır. Davetiyeler, program ve protokol yoğunluğuna göre gündüz ve gece olarak değişebilir. Böyle bir durumda yaşanabilecek saat ve seans değişikliğini Tatil Olayı, misafirlerine 24 saat öncesine kadar bildirerek değişiklik hakkını saklı tutar.
Mola Yerleri
- Bolu Unova Tesisleri ve Kaynaşlı Türsan Dinlenme Tesisleri (mücbir ve acil sebeplerden dolayı farklı tesislerde de mola verilebilir)
- Kula Makası Ayrancı Dinlenme Tesisleri (mücbir ve acil sebeplerden dolayı farklı tesislerde de mola verilebilir)
İklim Şartları
Bölgenin çevresi yüksek dağlarla çevrili olduğundan, denizlerin nemli ılıman havası bölgeye sokulamaz. Bu nedenle bölgede yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve kar yağışlı karasal iklim hâkimdir. Doğuya doğru gidildikçe yüksekliğin artmasına bağlı olarak karasallık derecesi artar ve kış sıcaklıkları çok düşük değerlere ulaşır. İç Anadolu, ülkemizin en az yağış alan bölgesidir. Ortalama yağış 400 mm civarındadır. Bölge, en fazla yağışı ilkbahar aylarında sağanak halinde alır. En kurak mevsim yazdır. Yazların kurak olması ve yaz kuraklığının erken başlaması sebze türü bitkiler üzerinde olumsuz etki yapar. Bölgenin ve ülkemizin en az yağışlı yeri Tuz Gölü çevresidir (320 mm). Yağışların azlığı, bölgenin deniz etkisine kapalı olmasından kaynaklanmaktadır. Denizden gelen nemli hava kütlesi, nemini dağların denize bakan yamaçlarında yağış halinde bırakır. İç Anadolu Bölgesi'ne doğru eserken artık kurudur.
Programda belirtilen oteller örnek konaklama tesisleridir. Yoğunluğa bağlı olarak konaklama bölgelerinde ve otellerinde aynı standartlarda olmak kaydı ile değişiklik yapılabilir.
İlk yorumu siz yapın