Kötü ruhları çanlarla kovma, bütün olumsuzlukları uzaklaştırma gayesi güden ve bereket, mutluluk, sağlık dilekleri içeren gelenekler, üç gün boyunca Pernik meydanlarında sizleri bekliyor.
Buluşma Yerleri ve Saatleri
22:30 Kadıköy Evlendirme Dairesi
22:45 Mecidiyeköy (Murat Muhallebicisi Önü)
23:00 İncirli (Ömür Plaza Önü)
23:20 Avcılar Metrobüs Durağı
23:30 Beylikdüzü Metrobüs Durağı
23:50 Silivri Kipa
00:30 Çorlu Metro Tesisleri
02:30 Edirne Arslanlı Dinlenme Tesisleri
Belirtilen noktalarda buluşmamızın ardından, Selimpaşa güzergahı üzerinden E80 otabanını takip ederek Kapıkule Sınır Kapısı'na varıyoruz. Burada yapacağımız pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından Bulgaristan'a geçiş sağlıyoruz.
Sofya'nın batısında bulunan, 1966 yılından bu yana Pernik şehrinde yapılan Uluslararası Surva Maskeli Oyunlar Festivali'ni izlemek üzere Pernik'e gidiyoruz. Geçmişi Pagan dönemlere, şamanizme dayalı olan eski gelenek Surva, korkunç maskelerle kötü ruhları kovma anlamı taşıyor. Erkek katılımcılar bu festivalde kendilerini Kukerler ismiyle tanıtıyor. Çocukların da çok eğlendiği festival kapsamında bellerine çanlar takan Kuker grupları çeşitli gösteriler düzenliyor. Yunanistan, Moldova, Romanya, Slovenya, Hırvatistan gibi 15 ülkeden katılımcıların gerçekleştireceği defile kapsamında birbirinden ilginç gelenekler sergileniyor. Gösteri yapan gruplar, seyirciler ve jurinin önünde müzikli ve çan sesleri eşliğinde gürültülü performanslarla günlük yaşamı ve diğer aile geleneklerini mizahi bir dille anlatıyorlar.
UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan Surva Maskeli Oyunlar Festivali ile farklı gelenekleri eğlenerek tanıma fırsatı bulacağız. Ardından, Sofya'da bulunan otelimize geçiyoruz. Dileyen misafirlerimiz, otelin kapalı havuzu ve casino girişini ücretsiz kullanabilirler. Hamam, sauna ve masaj ise ücretli olarak kullanılabilir. Dileyen misafirlerimiz ile akşam harika bir Bulgar Tavernası yaşayacağız. (Ekstra)
Otelde alacağımız kahvaltının ardından, başkent Sofya turumuza başlıyoruz. Sofya’da ilk yerleşimin M.Ö. 8. yy civarında Serdi adlı Trakya kabile tarafından kurulduğu düşünülüyor. Daha sonra Roma İmparatorluğu’na dahil olan bölge, bu kabileden dolayı Serdica adıyla anılıyor. 1376 yılında buradaki Ayasofya Kilisesi’nden dolayı halk arasında Sofya olarak anılmaya başlanmış. Sofya’da gezilip görülecek yerler arasında; kentin simgelerinden olduğu kadar dünyanın ikinci en büyük Doğu Ortodoks katedrallerinden biri olan Alexandr Nevsky Kilisesi, yanındaki Aziz Sofia Kilisesi'ni (Ayasofya), çağlar boyunca yıkıma uğramış ve birçok kez yeniden inşa edilmiş ortaçağ kilisesi St. Nedelya Kilisesi, Serdica’nın kalıntıları üzerine inşa edildiği söylenen Aziz George Rotunda Kilisesi, Sofya’da bulunan en eski yapı olma özelliğine sahiptir.
UNESCO tarafından koruma altına alınmış olan yapı, dikkat çekici bir mimari yapıya ve kubbesinde birçok farklı zamanda yapılmış olan nefes kesici fresk süslemelere sahiptir. Sofya’nın en zarif, tipik bir Rus kilisesi olarak nitelenen Aziz Nikolas Kilisesi, ülkenin en büyük ve en eski tiyatrosu Ivan Vazov Ulusal Tiyatrosu, Eski Komünist Parti Binasını, Başbakanlık, Parlamento, Sofya Üniversitesi, Ulu Önder Atatürk'ün Yeniçeri Elbisesi ile katılmış olduğu ünlü balonun yapıldığı Ordu Evi'ni görüyoruz. Parlamentonun bulunduğu meydanın ortasında Rus-Türk Savaşında Bulgaristan’a özgürlüğünü kazandıran Rus İmparatoru 2. Alexander’ın onuruna dikilmiş olan Tsar Osvoboditel, Sofya’nın merkezindeki tek cami olan Banya Bashi Camii (Kadı Seyfullah Efendi Camii), eski Kraliyet Sarayı şimdilerde ise Ulusal Kültür Sarayı görülecek yerler arasındadır.
Gezimizin ardından serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından Bulgaristan'ın ikinci büyük kenti olan Plovdiv'e varıyoruz. Uzun geçmişinde İslam-Türk kültürüne büyük hizmetler sunmuştur. 4000 yıl önceden beri yaşamın devam ettiği şehirdir. Mükemmel modern ve eski çağların mimarisini birleştiren yer. En ilgi çeken Eski Plovdiv adında şehrin en eski bölümü Nöbet Tepe üzerinde bulunuyor. Bizans, Yunan ve Osmanlı devletlerinin bıraktığı izleri, şehrin alışveriş merkezlerini, koruma altındaki eski şehri görme olanağımız olacak. Şehrin en hareketli alışveriş ve eğlence merkezi olan Batenberg Caddesi gezilecek yerler arasındadır. Eski Roma çağından kalma Antik tiyatro bir sonraki görülmeye değer yerlerdendir. Djumaya camisi, Türk mimarisiyle oldukça ilgi çeken eski yapıt. Plovdiv´in en eski kiliseleri de göreceğimiz yerler. Alışveriş ve şehri dilediğinizce gezebilmeniz için serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından Türkiye'ye hareket ediyoruz. Akşam saatlerinde gümrük kapısına varıyoruz. Önce Bulgaristan daha sonra Kapıkule Türk Sınır kapısındaki pasaport, gümrük işlemleri sonrasında Türkiye'ye giriş yapıyoruz.
Siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak, bir sonraki turumuzda yeniden görüşmek üzere vedalaşıyoruz.
Misafirlerimizin tur süresi boyunca geçerli Schengen Vizesi veya Yeşil Pasaport bulundurma zorunluluğu vardır.
Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
Yurtdışı çıkış harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
Yeterli çoğunluk sağlanmadığı takdirde acente 5 gün önceden haber vermek kaydı ile turu bir sonraki doluluk tarihine kaydırabilir.
Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç ve katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir.
Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
İlk yorumu siz yapın